Viktigt vid val av hoppgunga

Viktigt vid val av hoppgunga

Det finns ett antal saker som du sak tänka på när ni väljer en hoppgunga. Alla barn är olika och de varierar vad som barnet tycker är roligt och bra.

De bästa är att välja en hoppgunga som har täckta fjädrar som inte går att klämma sig i och att det är mer än en fjäder. Barn gillar ofta om det går att röra sig i sida lite gran och inte bara upp och ned.

Byggd för att hålla länge

Byggd för att hålla länge

Hoppgungor är tillverkade av plastdetaljer, metalldelar och/eller tyger. Välj hoppgungor som är tillverkade av tåliga material så att du kan använda den för alla dina barn men även att sälja eller ge bort den till vänner eller släkt.

Enkelt att montera

Enkelt att montera

Vissa hoppgungor behöver knappt någon montering och kan sättas upp och tas ned på mågon minut. Detta gäller framförallt hoppgungor som hänger från dörren. Andra hoppgungor kan kräva minst 30 minuter för att montera eller demontera eftersom då ingår massa skrivar och andra komponenter.

Lätt att justera

Lätt att justera

De flesta hoppgungor går att justera höjden på i 2-5 olika lägen vilket är bra då hoppgungan kan anpassat till barnets längd och vikt. De hoppgungor som hängs upp i dörren kan anpassas till alla längder eftersom dörrarna är olika höga.

Prisvärd hoppgunga

Hoppgunga

De billigaste hoppgungorna kostar några hundralappar med de bättre och mer exklusiva varianterna går på runt 1000-2000 kr. Du kan också leta efter begagnade hoppgungor via secondhand eftersom det är många som går sig av med helt fungerande och nästan nya hoppgungor när barnet blivit för stort.

Enkelt att flytta och lagra

Enkelt att flytta och lagra

När ett barn sitter i en hoppgunga ska barnet övervakas. Därför är det viktigt att det går lätt att flyttat med hoppgungan till de rum som föräldern vill vara i. Det kan vara när man lagar mat, är i garaget eller tar hand om tvätten.

När barnet vuxit hur hoppgungan eller när man så åka iväg kan det vara smidigt om den enkelt går att plocka ned och ta med sig.

Hoppgunga finns hos


Allt viktigt om hoppgungor

Här kan föräldrar finna mer intressant information om hoppgungor och babysitter men också en del kul och lustigt om en hoppgunga eller babygunga.Meny - Hoppgunga
Till förstasidan på www.hoppgunga.seHögst upp på sidan om hoppgungorLängst ned på sidan om hoppgungor
Alla modellerRätt gungaTester avNyheter