Modeller av hoppgungor

Det finns tre huvudsakliga modeller på hoppgungor. Varje modell och sina fördelar och nackdelar.

Hoppgunga i dörrposten

Hoppgunga

Den ena varianten av hoppgunga fäster man i dörren och den kläms antingen mellan dörrposterna på sidan eller hängs runt dörrfodret ovanför dörren. Barnet hänger i denna hoppgungan via en stor fjäder.00 Denna hoppgunga tar upp minst plats av alla modellerna och är lätt att sätta upp, ta ned och lagra till nästa barn.

Hoppgungan fungerar inte på alla typer av dörrar så kontrollera detta först. Denna gunga är den billigaste när man vill hoppa men också den varian som lättast faller ned vi fel montering.

Hoppgunga under ställning

Hoppgunga under ställning

Den andra varianten av gunga är en självstående hoppgunga som består av ett stativ med fyra ben där hoppgungan hänger i mitten. Denna hoppgunga tar upp ganska mycket plats när de står på golvet alla ska stuvas undan i väntan på nästa barn.

Hoppgunga på marken

Hoppgunga på marken

Den tredje varianten är en hoppgunga som stativ runt barnet som bara ger lite svikt, exempel på denna är Fisher-Price Jumperoo. Denna variant av hoppgunga brukar vara roterbar och fästet är placerat ovanpå fjädrarna.

Denna gunga liknar mycket en gåstol men fjädrar mycket mer. Vissa varianter är även utrustade med musik och ljud som tack och lov kan stängas av.

Hoppgunga finns hos


Allt viktigt om hoppgungor

Här kan föräldrar finna mer intressant information om hoppgungor och babysitter men också en del kul och lustigt om en hoppgunga eller babygunga.Meny - Hoppgunga
Till förstasidan på www.hoppgunga.seHögst upp på sidan om hoppgungorLängst ned på sidan om hoppgungor
Alla modellerRätt gungaTester avNyheter