Alla fördelar & nackdelar med hoppgungor

När kan barnet börja använda en hoppgunga?

Det finns många fördelar med en hoppgunga som att barnet har väldigt roligt och att föräldrarna får en lite paus.

Det finns dock några nackdelar med hoppgungan såsom att den kostar pengar, används inte så länge och att hoppgungan måste förvaras någonstans i väntan på nästa barn.

Har kan du läsa mer om hoppgungans alla för- & nackdelar.

Fördelar med babygungor

Fördelar med att använda en babygunga

De som talar sig varma för hoppgungan menar att tillbehöret främjar motoriken och utvecklingen hos barnet. De flesta barn gillar att hoppa i föräldrarnas knä därför kommer de också älska att hoppa i sin hoppgunga Hoppgungor anses öka barnets koordinationsförmåga.

Det är också ett bra sätt för barnet att studsa av sig sin överskottsenergi. Föräldrar till barn med mycket energi tycker hoppgungor är en fantastisk uppfinning. Barnet ska inte använda hoppgungan för långa stunder i taget men det fungerar bra när man ska laga mat, vila en stund på golvet bredvid eller arbeta med något annat.

Nackdelar med en hoppgunga

Nackdelar med en hoppgunga

En fel monterad eller använd hoppgunga kan vara farlig. Du som vuxen ska alltid övervaka barnet som använder hoppgungan.

Det har förekommit olycksfall kopplade till användning av hoppgungor, t.ex. att gungan har trillat ned på barnet. Kontrollera därför alltid fastsättningen av babygungan noga och var nära när barnet leker i sin hoppgunga. Korrekt fastsatt och i hopmonterade hoppgungor lossnar aldrig.

Tidigare fanns det många dåliga hoppgungor på marknaden och i ett test från 2005 underkändas alla hoppgungorna. Nu har hoppgungorna blivit mycket säkrare och det finns många riktigt bra hoppgungor att välja på.

De har förekommit en rapport om att ett barn som hoppade glatt i sin hoppgunga råkade hoppa på den lilla kattungen som kom krypande och skadade den så illa att den behövde avlivas. Tänk därför på att hålla små djur som hamstrar, gerbiler och kattungar borta när barnet hoppar i hoppgungan.

Hoppgunga finns hos


Allt viktigt om hoppgungor

Här kan föräldrar finna mer intressant information om hoppgungor och babysitter men också en del kul och lustigt om en hoppgunga eller babygunga.



Meny - Hoppgunga
Till förstasidan på www.hoppgunga.seHögst upp på sidan om hoppgungorLängst ned på sidan om hoppgungor
Alla modellerRätt gungaTester avNyheter